Aligning Technology with Business

CIO/CTO Update

Subscribe to CIO/CTO Update: eMailAlertsEmail Alerts newslettersWeekly Newsletters
Get CIO/CTO Update: homepageHomepage mobileMobile rssRSS facebookFacebook twitterTwitter linkedinLinkedIn


CIO/CTO Update Authors: Andy Thurai, Thanh Tran, Lori MacVittie, Adrian Bridgwater, Reza Koohrang

Related Topics: CIO, CIO/CTO Update

News Feed Item

BuyVIP zet groei voort met drie nieuwe sites

- David Mitchelhill benoemd tot CIO bij BuyVIP Group

FRANKFURT, October 28 /PRNewswire/ -- In 2009 zet BuyVIP zijn groeistrategie voort met drie nieuwe sites. Respectievelijk in april en augustus heeft het bedrijf Private Sales Clubs in Portugal en Nederland gelanceerd en op 14 september heeft de groep uiteindelijk de grote stap in de Oost-Europese markt gezet. Ter plaatse is BuyVIP een 50-50 joint-venture aangegaan met het Poolse handelsplatform Allegro.

Allegro is een van de vooraanstaande e-commercebedrijven op de Poolse markt. Het grootste handelsplatform van het land heeft meer dan 10 miljoen klanten en heeft meer dan 52% van de e-Sales-markt. Voor de joint-venture heeft Allegro Lukasz Zych tot Managing Director en Krzystor Kaczmarek tot Chief Operating Officer benoemd. Fulfilment en Operations zijn ook de verantwoordelijkheid van het Poolse hoofdkwartier in Poznań. Binnen de BuyVIP Group ondersteunen de oprichters Gustavo Garcia Brusilovsky en Gerald Heydenreich samen met Senior Manager Carsten Goldkamp de lancering van de nieuwe branche.

Tijdens de uitbreiding heeft BuyVIP David Mitchelhill aangenomen als Chief Information Officer (CIO) die nu verantwoordelijk is voor IT & Technology en die sinds augustus 2009 rapporteert aan Gustavo Garcia Brusilovsky de oprichter van BuyVIP. David Mitchelhill heeft meer dan 25 jaar ervaring met de ontwikkeling, implementering en marketing van IT-technologieën voor uiteenlopende bedrijven. Organisaties waarvoor hij heeft gewerkt omvatten onder meer het ministerie van justitie in Groot-Brittannië. Laatstelijk was David Mitchelhill hoofd IT bij de Engelse onlinewinkel Brighthouse.

"David Mitchelhill past perfect bij ons omdat we op zoek waren naar een ervaren persoon met internationale IT-ervaring voor onze expansiestrategie," verklaart Gustavo Garcia Brusilovsky. "De snelle groei van BuyVIP stelt niet alleen hoge eisen aan onze medewerkers maar ook aan de efficiëncy van onze technologie. Met David kunnen we deze uitdaging met vertrouwen aangaan."

Mitchelhill verwelkomt de uitdaging: "Door mijn werkzaamheden heb ik een grondig inzicht verkregen in de multiculturele eisen verbonden aan online zaken doen. Ik wil bij BuyVIP onze IT in verschillende Europese landen harmoniseren, maar tezelfdertijd voldoen aan plaatselijke behoeften. Een fantastische taak en een echte uitdaging, vind ik."

Informatie over BuyVIP

BuyVIP is de grootste Private Sales Club van Europa voor mode & lifestyle met meer dan 4,4 miljoen leden in onder andere Duitsland, Spanje en Italië. Deze exclusieve club groeit primair via persoonlijke verwijzingen en aanbevelingen. Leden kunnen op persoonlijke uitnodiging deelnemen aan tijd- en volumegebonden verkoopcampagnes. Geselecteerde producten van bekende merken en internationale trendlabels worden dan tot 70% goedkoper aangeboden. BuyVIP is in 2006 opgericht door Gustavo Garcia Brusilovsky en Gerald Heydenreich.

Meer informatie over BuyVIP is op het internet te vinden bij: http://www.buyvip.com

Contact:

Lea Treese, telefoon: +49(0)69-959299-330, E-mail: [email protected]

Bernd Stockmann, telefoon: +49(0)163-2055979, E-mail: [email protected]

More Stories By PR Newswire

Copyright © 2007 PR Newswire. All rights reserved. Republication or redistribution of PRNewswire content is expressly prohibited without the prior written consent of PRNewswire. PRNewswire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.